Rik is de afgelopen jaren drukdoende geweest in het bedrijfsleven, zowel nationaal en internationaal. Hierin heeft hij het als doel gesteld om op een geheel nieuwe wijze mens, organisaties en omgeving te harmoniseren, waarbij het bewustzijn van de directies van deze organisaties en hun gedrag naar de rest van de organisatie toe essentieel is. Het is geen vast programma, altijd wordt een unieke weg bewandeld, waarbij de eigenaar van de organisatie het pad bepaalt van haar of zijn ontwikkeling. Dit doen zij nationaal en internationaal. Het fascineert hem: “Wat is de realiteit, is dat de zichtbare wereld of de onzichtbare wereld of een combinatie van beide, en beleven we dat bewust?”

Kan technologie het inzicht in de zichtbare en onzichtbare wereld vergroten? Dit gaat over alles wat je ziet en alles wat je niet ziet.

“Voorop staat: hoe kun je je in vrijheid bewegen in die zoektocht en in je leven? The Alignment Technique is hieraan als optie toegevoegd en is voor mij een opening naar meer bewustzijn voor iedereen op haar of zijn eigen wijze. Ik geniet van het feit dat The Alignment Technique nu toegankelijk is voor iedereen, zonder enige barrière en ik hoop dat velen met mij dit zullen gaan ontdekken. Het maakt me gelukkig dat ik dit kan delen met een groot publiek.”