Eind jaren zestig, in Hawaii, heb ik voor het eerst bewust ervaren dat alles energie is. Daarna, in Californië, werd ik geïnspireerd door de pioniers van de Human Potential Movement, en als gevolg van een rughernia kwam ik in contact met acupunctuur. Dit was het begin van een levenslange fascinatie, nieuwsgierigheid en studie van oosterse en westerse energiesys- temen. Gedurende een aantal jaren praktijkwerk met klanten kreeg mijn eigen methode vorm in het communiceren en verbinding maken met ‘Body, Mind and Soul’. Eind jaren zeventig werd ik uitgenodigd door het Istituto di Bioenergetica in Italië om deze methode te delen, daarna ook overal in West-Europa.

Ik ben een van de vier pioniers uit Californië die intuïtieve ontwikkeling en healing naar West-Europa brachten. In 1982 was ik mede-oprichter van het Centrum voor Intuïtieve Ontwikkeling in Nederland, CIO (later CICO ge- noemd). CIO was het eerste opleidingscentrum voor intuïtieve ontwikkeling in West-Europa, deels ontwikkeld op basis van een systeem uit Californië.

In de loop der jaren kreeg ik de mogelijkheid om wereldwijd duizenden mensen op te leiden en te inspireren hun bewustzijn te verruimen door hun intuïtie te ontwikkelen, te vertrouwen en te integreren in hun dagelijks leven en werk. Duizenden studenten zijn hun eigen praktijk begonnen of hebben hun eigen centra opgericht over de hele wereld. Ik ben heel dankbaar dat ik de gelegenheid heb gekregen om zo veel mensen te kunnen ondersteu- nen in hun transformatie naar een nieuwe manier van zijn.

Sinds 2000 begeleid en ondersteun ik via Denaro Consultants International entrepreneurs en directeuren. The Alignment TechniqueTM is een integraal onderdeel hiervan. Als gevolg van een beroerte begon The Alignment TechniqueTM zich bij mij te openbaren. Gedurende een aantal jaren heb ik deze techniek steeds dieper ervaren en zo nationaal en internationaal ontwikkeld. De samenwerking met Rik van der Want bracht verdere verdieping en verfijning.