Multitasken, keuzestress en social media zorgen voor toenemende tijdsdruk bij leerlingen en docenten. Het gevolg is dat in steeds minder tijd hetzelfde of meer gedaan moet worden. Dat eist zijn tol. Bijvoorbeeld focus en concentratievermogen nemen bij velen snel af.

In toenemende mate zitten leerlingen en docenten steeds meer in hun hoofd en steeds minder in hun lichaam en ervaren steeds minder vrijheid en ruimte. Gemiddeld zijn volwassenen 8 uur en 45 minuten bezig met een soort van scherm. Wij hebben steeds minder tijd beschikbaar voor onszelf en voor elkaar. Dat geldt ook voor het onderwijs.

Trainingsmogelijkheden:

  • Voor docenten: kennismaking met The Alignment Technique + leren praktisch toe te passen
  • Klas: sessie met Leerlingen en Docent
  • Leerling: Individuele training (bijvoorbeeld in relatie tot gepest worden)
  • Docent: Individuele training (bijvoorbeeld ondersteuning bij klassen management of stimulering natuurlijke groepsdynamiek)
  • Op maat gesneden trainingen: Er zijn oneindig veel mogelijkheden die we graag met je bespreken om tot een gezamenlijke gewenste aanpak te komen

Ons team heeft een droom: dat onze kinderen goed omgaan met dit tijdsgewricht. Ze gebruiken nieuwe technologie, maar benutten daarnaast de ongekende mogelijkheden van The Alignment Technique. Docenten kunnen hun leerlingen ondersteunen om naast hun hoofd weer terug te keren in hun lichaam. Onze praktische en kortdurende oefeningen, ‘Moves’, hebben binnen enkele minuten een onmiddellijk en groot effect op hoe dat moment beleefd wordt.

Uit onze ervaring blijkt dat kinderen de Moves van The Alignment Technique intuïtief aanvoelen en makkelijk oppakken. Kinderen komen met eigen interpretaties van ‘Moves’ die voor hen belangrijk zijn. Wij hanteren een open systeem dat zich blijft ontwikkelen door er met elkaar gebruik van te maken. Zo kunnen er positieve effecten optreden op het gebied van wederzijds vertrouwen en kan het bijvoorbeeld slachtoffers van pesten helpen. Nieuwe vormen ontstaan wanneer wij gezamenlijk ons potentieel benutten door gebruik te maken van de ‘Moves’.

Door The Alignment Technique ontstaat er een nieuwe samenwerking tussen docenten en leerlingen waardoor het gezamenlijk bewustzijn wordt verhoogd. Beiden maken kennis met hun aanwezige potentieel. Hierdoor leren ze de toenemende informatiestroom op een nieuwe manier te hanteren.